ca se

Signalbygg for teknologibedrift

Teknologibedriften Jotron skiller seg ut med sitt nye bygg på Ringdalskogen, med utstrakt bruk av utsmykning.

Jotron AS er et av de fremste selskapene i verden innen utvikling av kommunikasjonsløsninger for flyplasser, skip og offshoreinstallasjoner. Den avanserte teknologien, inkludert nødpeilesendere og sikkerhetskommunikasjon, har kunder over hele verden.

Bygget, som ligger langs E18 og midtveis mellom Sandefjord og Larvik, er på drøye 11.000 kvadratmeter. Her jobber 170 Jotron-ansatte. Det nye kontorbygget på Ringdalskogen er en kontrast til ellers grå og anonyme kontor- og industribygg.

Affair fikk i oppdrag å designe en utsmykning som skulle brukes over inngangspartiet. Denne dekoren skulle også utvikles slik at den kunne brukes på de store glassflatene i kantina ut mot E18. Ettersom Jotron leverer worldwide, ville vi vise dette med en stor jordklode og verdensrommet rundt.

Ved å bruke frostet folie på de store, dekkende partiene, ville allikevel lyset slippe inn. Vi brukte også en speilblank sølvfolie på de små planetene og banene rundt jorde. Dette gir en fin og spennende effekt, som oppleves ulikt avhengig av lyset ute. Dekoren er tilpasset hvert enkelt vindu og satt sammen lik et stort puslespill.

I tillegg har vi designet en mønsterrapport som går igjen på glassveggene som skiller kursrommene fra resepsjon og kantine. Tanken her var å vise koblingspunkt. I kursrommene vil det være viktig å ikke ha innsyn, samtidig som det er viktig å kunne se noe ut, og inn- i disse rommene.

Jotrons nybygg

– Vi har hele Grenland og Vestfold innenfor en grei kjøreavstand. For oss er beliggenheten her ideell, også med tanke på synlighet og profilering. Vi har fått et bygg med de samme forutsetningene som der vi kom fra, med lager og verksteder i første etasje og kontorer oppover. Jotron har kunder fra hele verden. Vanligvis har vi delegasjoner hver uke på kurs, nå har vi et flott kurssenter å tilby disse, sier Merete Berdal, administrerende direktør i Jotron. Vi har engasjert Dagny Thurmann Moe som fargekonsulent. Det var vi klar på, det skulle ikke være et grått industribygg. Sluttresultatet ble veldig bra, og er nå i enda større grad et landemerke mellom andre industribygg i området, avslutter Berdal.

Foto inne: Dag Nordsveen
Foto ute: Rita Edøy, Profoyn

 

BK har skåret ut og montert folie.
Format Eiendom har vært prosjektleder på bygget.
koifargestudio har stått for fargene på fasaden.
Jotron.com

Utsmykning?

Ta kontakt, så avtaler vi en uforpliktende prat.