ca se

Når fasaden har noe å si

Labo rehabiliterer blokkene på Skreppestad og vi designer fasadedekoren! Med illustrasjoner og design spesialtilpasset for utsmykning på veggene på disse blokkene, fremstår de som nye med fasadedekoren. Blokkene får nå en etterlengtet oppgradering av fasaden ved hjelp av KBArkitekter. Arkitektkontoret hadde ønsker om å bruke fasadeplater fra Steni til fasadeendringer, og muligheten for å designe egen dekor på disse. Fasadedekor på disse platene er en fin måte å rehabilitere på. Ettersom blokkene ligger plassert ikke langt fra Lågen, tenkte vi at mangfoldet langs Lågen kunne danne utgangspunkt for utsmykningen.

Langs Lågen er det et rikt mangfold av edelløvskog, insekter og hekkende fugl. Det er registrert over 100 arter karplanter, 120 arter sommerfugler og 26 fuglearter i området.

Dekor og utsmykning på fasader som skal stå i mange år, krever en illustrasjonsstil som tåler tidens tann. Farger ton-i-ton gir en bedre opplevelse og skaper forhåpentligvis en lenger levetid.

Fasadedekor

Fasadedekoren skal skape glede og stolthet til blokkene. Illustrasjonene må kunne gi noe ekstra hver gang man opplever dem. Hele utsmykningen skal være med å løfte disse to blokkene, samtidig som de ikke skal oppleves som masete eller ta oppmerksomheten fra trafikken som passerer forbi. I tillegg til hver av de to endeveggene, har vi også laget eget design til alle inngangspartiene som stikker litt ut fra selve bygget. Dette håper vi kan skape en gjenkjennelse til hvert inngangsparti, slik at man kjenner igjen sin egen dør! Det kan være en morsom effekt for barn som ikke kan lese enda, men også for voksne. Vi ser og opplever bilder raskere enn vi leser tekst og tall.

Hvordan vi jobber

Etter presentasjon for borettslaget, gikk veien videre til ferdigstillelse av illustrasjonene. Fargene må testes ut og samstemmes med arkitektens helhetsplaner. Så skal dekoren tilpasses hver enkelt fasadeplate. Dette er et puslespill, og hver plate må merkes slik at montørene til slutt kan sette hver enkelt plate i riktig rekkefølge. Dekoren som nå er tilpasset hver eneste plate, sendes til produksjon hos Steni, før det til slutt skal monteres på fasadene på Skreppestad.

Foto: nordsveenfoto.no

labo.no
kbarkitekter.no
steni.no

Utsmykning?

Ta kontakt, så avtaler vi en uforpliktende prat.