ca se

Bokas ytre

Cappelen Damm er Norges største forlag og gir årlig ut bøker innenfor mange ulike sjangere. Forlaget, som ble dannet da forlagene  J.W. Cappelen – grunnlagt i 1829 og eid av Bonnier og N.W. Damm & Søn, grunnlagt 1843 og eid av Egmont, slo seg sammen i 2007.

Vi har jobbet med design på flere av omslagene. Å lage bokomslag krever både kreativitet, tekniske ferdigheter og en hel del lesing. Når vi velger bøker i bokhandelen, skal omslaget appellere til oss som kjøpere. Den skal hinte noe om innholdet, men ikke røpe for mye! Omslaget skal fungere som innpakningen av historien som skal fortelles. Vi skal få lyst til å åpne boka og begynne å lese!

«Kroppsvandring» av Yuri Herrera, er Mexicos mest interessante forfatter akkurat nå. To kriminelle familier i kamp mot hverandre trenger en konfliktløser. Midt i en redselsfull epidemi som legger byens gater øde, holder familiene hverandres tenåringsbarn fanget. Meglerens instinkter og de tomme gatene forteller ham at det er best å holde seg innendørs, men han drar ut i byens underverden for å sørge for en utveksling av fangene. Dette er en roman som adresserer volden i nåtidens Mexico, med klangbunn fra Romeo og Julie, Roberto Bolaño og Raymond Chandler.

Sarah Kuttners bok «Feilvare» handler om Karo, en vellykket jente i 20-årene, lever raskt og fleksibelt. Hun er en tidstypisk kvinne; intelligent, selvironisk og lett å like. Når hun mister jobben, rydder vekk et par dårlige venner og gjør det slutt med kjæresten, forsvinner grunnen under føttene hennes. Og plutselig kommer panikkangsten. Gjennom hovedpersonens selvrefleksjon og selvironi får vi et innblikk i hvordan det oppleves når livet plutselig snur. Det er lett, det er morsomt, det er alvorlig, det er tankevekkende.

«Kain» av José Saramago er en betydningsfull roman fra en av verdens virkelig store forfattere – og en verdig avslutning på et fantastisk forfatterskap.